fbpx
  • الجمعة. يناير 27th, 2023

اجتماع مهم للحكومة النرويجية اليوم

ناقشت االحكومة النرويجية في اجتماعها اليوم عدة مواضيع منها ميزانية العام القادم و ارتفاع أسعار الكهرباء والبنزين والمواد الغذائية.

وكان قد نشر رئيس الوزراء على صفحته الشخصية في الفيسبوك أن الحكومة ستعمل بكل طاقتها حتى يحصل الناس على وظائف دائمة والعمل على وضع الخلافات السياسية جانباً والتكاتف في وجه الأزمات .

وتطرق ايضاً إلى موضوع المناخ والحد من ازدياد الاحتباس الحراري والاستثمار في الطاقة المتجددة

I en utrolig tid samles regjeringen for å legge budsjett for neste år. Selv om krigen i Europa er langt fra våre landegrenser, merker vi konsekvensene her hjemme. Strømprisene er høye, det samme er bensinprisene og matprisene. Og hver dag kommer det mennesker som har flyktet fra sitt land og sine hjem, og som trenger vår hjelp. Den skal de få.

Selv om også de økonomiske tidene er usikre, vil prioriteringene fra regjeringen være kjente. Mer rettferdig fordeling og kamp mot sosiale og geografiske forskjeller er minst like viktig i tøffe tider. For vi vet at det ofte er de som har minst fra før, som får det vanskeligere når krisene rammer. Derfor vil vi fortsette å prioritere vanlige folks hverdag i politikken. Vi må gjøre det vi kan for å at enda flere skal ha en trygg jobb å gå til. At alle skal ha trygge velferdstjenester, uansett hvem vi er og hvor vi bor. Og vi må kutte klimagassutslipp og satse på fornybar energi som kan gi jobber i hele landet.


 

اشترك بالنشرة الإخبارية

اشترك بالنشرة الإخبارية الأسبوعية عبر البريد الالكتروني من راديو التنوع النرويجي وبشكل مجاني

ادخل إيميلك هنا 

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!محتوى محمي من النسخ